Artikel
oppetarkiv_magnusobrasse
Appar Internet TV Underhållning

Öppet Arkiv från SVT omstruktureras

av Joakim 8 januari 2016 08:01

Den 7 Januari ska Öppet Arkiv, SVT:s streamingtjänst för äldre material, omstruktureras. De inför ett rörligt utbud, vilket betyder att man nu endast kan se vissa program tidsbegränsat – precis som på SVTPlay. Detta ska tydligen öppna för att dels lägga till material man annars inte hade fått publicera och dels anpassa utbudet mer efter aktuella händelser och tid på året.

Känns som detta är både på gott och ont alltså och vi på Fikapausen hade nog i så fall hellre sett att allt bakas in i SVTPlay istället.

Källa: blogg.svt.se

Artikel
netflixeverywhere
Appar Film Internet Teknik Underhållning

Netflix i 130 nya länder

av Joakim 7 januari 2016 08:01

Igår under en Keynote på CES-mässan gick Netflix’ Reed Hastings ut med att de slagit på sin tjänst i 130 nya länder och därmed är tillgängliga i princip varje land i världen (förutom t ex Syrien, Nordkorea och Kina). Företaget har tidigare meddelat att de ska satsa hårt på eget material 2016 och hittills har de gjort det bra. Med tanke på att företaget redan har mycket eget material i sin portfolio är det ett smart och logiskt steg att ta.

Därmed blir det möjligt att ta med Netflix på semestern för många av oss. Ett bra steg mot ett gränsfritt internet men än handlar det inte om lika content för alla.

Källa: media.netflix.com

Artikel
beatles
Appar Internet Musik Underhållning

Beatles kan komma till en musiktjänst i jul

av Joakim 19 december 2015 13:12

Många artister är fortfarande skeptiska till det moderna sättet att konsumera musik på. Till dem hör även de som äger rättigheterna till hela Beatles katalog. Nu florerar dock rykten att vi väldigt snart kommer att kunna lyssna på Beatles på internet, närmare bestämt redan till jul. Vilken musiktjänst det handlar om är fortfarande oklart men låt oss hoppas på Spotify, som fortfarande har större musikarkiv än konkurrenterna.

Källa: mashable.com

Artikel
plex-ps4
Appar Internet Teknik Underhållning

Plex nu gratis till PS3 & PS4

av Joakim 18 december 2015 16:12

Den omåttligt populära streamingtjänsten, där du själv står för innehållet, har nu plockat bort Plex Pass-kravet för sina appar på Playstation. Det betyder att man nu inte behöver ha ett abonnemang hos Plex för att få använda apparna. Basfunktionerna kommer alltså från och med nu vara gratis även på dessa plattformar.

Plex är uppdelad i två delar. Dels är Plex en massa appar, dels en serverprogramvara som du kan köra på din dator eller en server för att kunna streama videofiler till alla möjliga plattformar. Dessutom kan du streama dina ljudfiler, vilket ger dig ett eget Netflix och Spotify.  Teamet bakom Plex arbetar för att vara tillgängliga precis överallt. För närvarande hittar du inte bara appar till Windows och Mac utan även till Android, iPhone, Apple TV, Android TV, Chromecast och flera Smart TV-plattformar samt nyligen Raspberry Pi 2.

Källa: plex.tv

Artikel
google_hangouts
Appar Teknik

Hangouts ryktas bli av med SMS-funktion

av Joakim 17 december 2015 14:12

Enligt säkra källor kommer Hangouts bli av med förmågan att ta emot SMS och MMS i framtida uppdatering. Google har en annan messenger som ska tjäna som Androids huvudsakliga SMS-app.

Möjligheten att ta emot SMS i Hangouts-appen har haft stor efterfrågan och varför de nu tar bort den vet vi inte. Själv tycker jag det är tråkigt, då jag i princip bara använder Hangouts för att kontakta folk.

Källa: phandroid.com

Artikel
messenger-uber
Appar Teknik

Beställ Uber i Facebook Messenger

av Joakim 17 december 2015 12:12

Facebook har börjat testa en ny funktion som gör det möjligt att beställa en taxi direkt i Messenger-appen. Deras första partner är Uber och givetvis är det bara i Staterna detta testas för tillfället. Har man inget Uberkonto ska man kunna skapa ett direkt via Facebook och första skjutsen är gratis.

Man kan antingen klicka på en adress eller beställa bil direkt i menyn via knappen ”Transportation”. Bilens status ska man sedan kunna se direkt i Messenger utan att behöva ladda ned Ubers app.

Källa: newsroom.fb.com

Artikel
Appar Musik

Spotify släpper DJ-funktion för fester

av Joakim 16 december 2015 16:12

Spotify har just släppt en funktion anpassad för fester. Det hela går ut på att Spotify satt ihop spellistor för partybruk som sedan kan ändras med hjälp av användaren som bestämmer vilken typ av stämning de vill uppnå. Det går även att modifiera den existerande listen och inte nog med det mixas musiken ihop och på så vis har men en äkta digital DJ.

Funktionen är skapad i samarbete med DJ:n Diplo och rullar ut nu till Android och iOS.

Källa: news.spotify.com

Artikel
hacking_picture
Appar

Twitter varnar för statsfinansierat intrång

av Joakim 14 december 2015 14:12

Tydligen ska en liten grupp twitteranvändare ha utsats för ett försök att komma åt deras uppgifter. Twitter misstänker att dessa försök är på uppdrag av en suverän stat och valde att omgående meddela dessa användare. Bra med tanke på att dessa kan vara regimkritiker som twittrar under pseudonym. Inga uppgifter ska ha läckt ut enligt Twitter. Nedan kan ni se en tweet med ett utdrag från varningen.

Källa: Reuters

Artikel
app_tryme
Appar

Testa saker med appen Tryme

av Joakim 9 december 2015 17:12

Vad skulle du tycka om att få vara produkttestare? Det kan du bli nu med hjälp av den nya svensktillverkade appen Tryme! De två systrarna Anna Holmgren och Louise Kallenberg Beckmann kläckte idén i april 2014 och nu släpps appen i version 1.0.

På deras hemsida står det: ”Vi hade tröttnat på rabatter och erbjudanden som utger för att vara gratis men som i många fall är villkorade. Vi saknade också en plattform där vi och andra konsumenter kan tycka till om produkter och tjänster på ett enkelt och roligt sätt. Ur detta föddes tryme® – en app som kombinerar mobil marknadsföring med en kort marknadsundersökning.”

Det handlar om en app, där man blir erbjuden produkter gratis mot att man sedan svarar på fyra frågor om den i appen som motprestation.

Källsa: trymeapp.se