Artikel
reddit_ama_book_1
Böcker Internet Intressant Underhållning

Reddit släpper AMA-bok

av Joakim 6 januari 2016 09:01

Forumet Reddit brukar hålla så kallade AMA:s, kort för Ask Me Anything, där personer med t ex vissa yrken eller kända personer svarar på frågor från besökarna. Nu har man samlat det bästa från sina frågestunder och sammanställt dessa i en bok. Om du alltså känner för att läsa frågor ställda till Madonna, Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama, Bill Murray med flera och deras svar så är denna bok någonting för dig.

Boken kostar $34,99 som offline-utgåva, tryck alltså, och $4,98 som e-bok.

Källa: askmeanythingbook.com/

Artikel
Gaming Internet Intressant

Lantmäteriet släpper Sverige i Minecraft

av Joakim 18 december 2015 16:12

Har du någonsin varit sugen på att springa runt i din hemkommun virtuellt istället för att dra ut för lite frisk luft? Det kan du nu! Lantmäteriet har nu släppt Sveriges alla kommuner som Minecraftkartor. Varje block motsvarar 8 meter i dagsläget. Dessutom har själva spelet vissa begränsningar, vilket gör att vi får en mycket plattare värld.

Vill du ladda ned hela Sverige är det 11 GB komprimerat data du måste tanka. Uppackad handlar det om 114 GB. Vilken tur då att de flesta inte kör på ISDN längre.

Källa: lantmateriet.se

Artikel
Château_Louis_XIV
Intressant

Världens dyraste hem under klubban

av Joakim 18 december 2015 10:12

Château Louis XIV är världens dyraste hem – ett slott byggt 2008 i 1700-talsstil med material och idéer från den eran. Slottet, som byggdes på uppdrag av den saudiske affärsmannen Emad Khashoggi, har nu sålts för 2,7 miljarder kronor och blir med det den dyraste privata bostaden.

Källa: di.se

Artikel
kreditkort
Internet Intressant Teknik

Crowdfunding beskattas

av Joakim 18 december 2015 10:12

Crowdfunding har växt explosionsartat de senaste åren: entrepenörer och uppfinnare tar hjälp av vanligt folk att finansiera sin produkt. Detta gör de på plattformar som Kickstarter eller Indiegogo.

Då man oftast får någonting i utbyte mot sin investering i form av en färdig produkt, har nu EU-länder gått samman och kommit överrens om att det då handlar om en förbeställning och således ett köp av en vara. Sverige kommer att följa de nya riktlinjerna och beslutar att man nu måste redovisa moms om man finansierat sitt projekt genom crowdfunding.

Att det handlar om ett köp är rätt klart, även om det inte är alla gånger någonting levereras. Dock kan de nya reglerna försvåra för unga entrepenörer, då de måste redovisa moms för någonting som inte existerar än.

Källa: computersweden.idg.se

Artikel
bionic_eye
Intressant Teknik Vetenskap

Blinda får syn utan ögats hjälp

av Joakim 18 december 2015 09:12

På Monash University i Australien har man tagit fram ett par glasögon som tillsammans med ett chip i hjärnan ska kunna skicka impulser till den helt utan att använda ögon. På så sätt kan de som har skadade ögon eller en skadad synnerv bli mer självständiga.

Just nu kan man endast producera en bild på en upplösning motsvarande 500 pixlar (istället för 1-2 miljoner) men det ska vara tillräckligt för att hjälpa blinda att kunna orientera sig. Kvalitén ska påminna den som uppfinnaren John Logie Bairds TV-experiment, televisor, kunde åstadkomma på 20-talet.

Källa: thenextweb.com

Artikel
google-doodle-beethoven
Intressant Musik

Google firar Beethovens födelsedag med en Doodle

av Joakim 17 december 2015 08:12

Ludwig van Beethoven blir 245 år idag och det firar Google i vanlig ordning med en Doodle. Denna gång är det ett spel, där man ska hjälpa till att para ihop noter som hamnar hullerombuller.

Denne berömde komponist bakom verk som Für Elise, Månskenssonaten och åtskilliga synfonier (mest kända är väl femman och nian) föddes troligen den 16:e december, officiellt blev det dock först vid dopet den 17:e. Han föddes i Bonn som idag ligger i Tyskland (då i Erzstift und Kurfürstentum Köln).

Källa: google.se

Artikel
Intressant Video

Cover på I will survive för rysk film

av Joakim 11 december 2015 17:12

Tydligen ska denna cover på I will survive vara filmad för en rysk film med premiär i december. Det som är lite speciellt är att den är inspelad i en tagning och det finns mycket att titta på. Vad gäller sången så låter den väldigt mycket som Eurovision Song Contest.

Källa: youtube.com

Artikel
Gaming Intressant Video

Sveriges första nörd- & esportsbar i Göteborg

av Joakim 11 december 2015 10:12

Sportsbarer finns det så det räcker och blir över men med esportens ökade popularitet och streamat gameplay på Twitch och Youtube är det nästan märkligt att ingen knäckt den här idén tidigare. Med spelkulturen vi har i Sverige är det dock inte konstigt att det är i Sverige någonting som detta hittas på. Några goa Göteborgare vill alltså öppna en esportsbar i Göteborg d v s en sportsbar. För närvarande är det en restaurang de har men för att finansiera gamingbiten vänder de sig till Kickstarter.

Källa: kickstarter.com