Artikel
Film Underhållning

David Bowie har avlidit

av Joakim 11 januari 2016 08:01

Nu har ännu en av världens största i modern tid avlidit i cancer. Han blev känd för låtar som Let’s Dance och Life On Mars. För bara några dagar sedan berättade vi att David Bowie har släppt ett nytt album då han även fyllde 69 år.

Tack David och farväl.

Källa: facebook.com

Artikel
Musik Underhållning

David Bowie släpper ny skiva

av Ludvig 8 januari 2016 10:01

Idag, på sin 69:e födelsedag släpper David Bowie en ny skiva, Blackstar. Den finns tillgänglig på Spotify, iTunes, Amazon, Google Play, CD och vinyl samt på YouTube med två nya musikvideos regisserade av svensken Johan Renck, även känd som Stakka Bo.

Källa: davidbowie.com

Artikel
oppetarkiv_magnusobrasse
Appar Internet TV Underhållning

Öppet Arkiv från SVT omstruktureras

av Joakim 8 januari 2016 08:01

Den 7 Januari ska Öppet Arkiv, SVT:s streamingtjänst för äldre material, omstruktureras. De inför ett rörligt utbud, vilket betyder att man nu endast kan se vissa program tidsbegränsat – precis som på SVTPlay. Detta ska tydligen öppna för att dels lägga till material man annars inte hade fått publicera och dels anpassa utbudet mer efter aktuella händelser och tid på året.

Känns som detta är både på gott och ont alltså och vi på Fikapausen hade nog i så fall hellre sett att allt bakas in i SVTPlay istället.

Källa: blogg.svt.se

Artikel
Film Underhållning

Trailer för The Crown – Netflix’ svar på Downton Abbey

av Joakim 7 januari 2016 09:01

Senare i år släpper Netflix sin brittiska dramaserie som utspelar sig under tiden runt Drottning Elizabeth II, d v s Prinsessan Elizabeth, kröning. The Crown återberättar den politiska rivalitet som uppstod och de händelser som format Storbritannien under 1900-talets andra hälft. Även om det finns olikheter är det lite samma sättning som Downton Abbey och nu när den serien gått mot sitt slut kanske fans hittar någonting nytt i denna.

Serien släpps på Netflix senare i år.

Källa: youtube.com

Artikel
netflixeverywhere
Appar Film Internet Teknik Underhållning

Netflix i 130 nya länder

av Joakim 7 januari 2016 08:01

Igår under en Keynote på CES-mässan gick Netflix’ Reed Hastings ut med att de slagit på sin tjänst i 130 nya länder och därmed är tillgängliga i princip varje land i världen (förutom t ex Syrien, Nordkorea och Kina). Företaget har tidigare meddelat att de ska satsa hårt på eget material 2016 och hittills har de gjort det bra. Med tanke på att företaget redan har mycket eget material i sin portfolio är det ett smart och logiskt steg att ta.

Därmed blir det möjligt att ta med Netflix på semestern för många av oss. Ett bra steg mot ett gränsfritt internet men än handlar det inte om lika content för alla.

Källa: media.netflix.com

Artikel
rey_bddd0f27
Film Underhållning

Hasbro lägger till Rey till sitt Star Wars Monopol efter kritik

av Ludvig 6 januari 2016 11:01

Efter att ha exkluderat Star Wars huvudperson Rey från Star Wars Monopol har Hasbro fått mycket kritik från fansen. Leksaksjätten menar att de uteslöt karaktären för att undvika att avslöja filmens berättelse. Hasbro är glada att många visar sin passion för Rey och svarar på kritiken med att inkludera henne i Star Wars Monopolet senare i år.

Artikel
reddit_ama_book_1
Böcker Internet Intressant Underhållning

Reddit släpper AMA-bok

av Joakim 6 januari 2016 09:01

Forumet Reddit brukar hålla så kallade AMA:s, kort för Ask Me Anything, där personer med t ex vissa yrken eller kända personer svarar på frågor från besökarna. Nu har man samlat det bästa från sina frågestunder och sammanställt dessa i en bok. Om du alltså känner för att läsa frågor ställda till Madonna, Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama, Bill Murray med flera och deras svar så är denna bok någonting för dig.

Boken kostar $34,99 som offline-utgåva, tryck alltså, och $4,98 som e-bok.

Källa: askmeanythingbook.com/

Artikel
the force awakens leksaker
Film Underhållning

Star Wars huvudkaraktär saknas som leksak

av Ludvig 5 januari 2016 10:01

Återigen anklagas Disney för könsdiskriminering gällande deras leksaker. Tidigare har de kvinnliga huvudrollerna uteslutits bland leksaksuppsättningarna. Både Black Widow från The Avengers och Gamora från Guardians of the Galaxy har drabbats. Deras största film, Star Wars The Force Awakens, med den kvinnliga huvudkaraktären Rey, spelad av Daisy Ridley, är mystiskt frånvarande i många av leksaksuppsättningarna från filmen.

Disney svarar på kritiken med att leksakerna föreställande kvinnorna från filmen säljs ut snabbare och kommer därför att tillgodose efterfrågan med många nya leksaker i januari.

Källa: thedailybeast.com