Artikel
Teknik Vetenskap Video

LG visar upp flexibel skärm

av Joakim 7 januari 2016 17:01

Äntligen är framtiden här – nu är det möjligt att framställa skärmar som går att rulla ihop. Möjligheterna är oändliga och jag tänker på allt från superlätta skärmar som du kan klistra upp på väggen utan skruvar, glöm projektorer, till skärmar på kläder som visar vad någon har för funktion, för att inte nämna lättare mobiltelefoner och så vidare. Nu har LG visat upp en prototyp på CES mässan. Konceptet är givetvis inte nytt men jag är i alla fall riktigt glad över att detta är ett område, där utvecklingen går framåt.

I videon ovan från The Verge kan ni se hur det hela ser ut.

Källa: theverge.com

Artikel
bionic_eye
Intressant Teknik Vetenskap

Blinda får syn utan ögats hjälp

av Joakim 18 december 2015 09:12

På Monash University i Australien har man tagit fram ett par glasögon som tillsammans med ett chip i hjärnan ska kunna skicka impulser till den helt utan att använda ögon. På så sätt kan de som har skadade ögon eller en skadad synnerv bli mer självständiga.

Just nu kan man endast producera en bild på en upplösning motsvarande 500 pixlar (istället för 1-2 miljoner) men det ska vara tillräckligt för att hjälpa blinda att kunna orientera sig. Kvalitén ska påminna den som uppfinnaren John Logie Bairds TV-experiment, televisor, kunde åstadkomma på 20-talet.

Källa: thenextweb.com