Artikel
Teknik Vetenskap Video

LG visar upp flexibel skärm

av Joakim 7 januari 2016 17:01

Äntligen är framtiden här – nu är det möjligt att framställa skärmar som går att rulla ihop. Möjligheterna är oändliga och jag tänker på allt från superlätta skärmar som du kan klistra upp på väggen utan skruvar, glöm projektorer, till skärmar på kläder som visar vad någon har för funktion, för att inte nämna lättare mobiltelefoner och så vidare. Nu har LG visat upp en prototyp på CES mässan. Konceptet är givetvis inte nytt men jag är i alla fall riktigt glad över att detta är ett område, där utvecklingen går framåt.

I videon ovan från The Verge kan ni se hur det hela ser ut.

Källa: theverge.com

Artikel
TV Underhållning Video

Nya Twin Peaks kommer 2017

av Ludvig 19 december 2015 16:12

Kort, nostalgisk video som visar att produktionen är igång.

Tidigare i år var produktionen i blåsväder då tv-kanalen Showtime drog tillbaka på budgeten. David Lynch gick därför ut och sa att han inte skulle vara med och regissera de nio nya avsnitten. Som tur var kom de överens igen och han ska regissera den nya serien, för inget Twin Peaks utan David Lynch, eller hur?

Källa: youtube.com

Artikel
TV Underhållning Video

Arne Weise julvärd igen

av Joakim 18 december 2015 12:12

För oss som växte upp innan millennieskiftet är Arne Weise lika mycket jul som jultomten. I 30 år syntes han i SVT på julafton för att presentera TV-programmen. 2002 valde han att gå i pension och sedan dess har han saknats av många.

Nu gör han comeback som julvärd i News55:s Webb-TV-sändningar. Under dagen kommer det laddas upp videoklipp med jämna mellanrum och en överraskning utlovas för klockan tre.

I videon kan ni se hur det såg ut när det begav sig, närmare bestämt för 20 år sedan, när Arne var julvärd i SVT.

Källa: metro.se

Artikel
Video

Alicia Vikander dricker glögg med Jimmy Fallon och Will Ferrell

Det är alltid lika roligt att se svenskar prata svenska med amerikaner som inte förstår och se när de delar med sig av våra traditioner. Här dricker de glögg, i lite väl stora glas, och äter lite från julbordet. Will Ferrell pratar svenska och retar Jimmy Fallon.

Källa: youtube.com

Artikel
Film Underhållning Video

Jimmy Fallon sjunger Star Wars-temat acapella

av Joakim 16 december 2015 16:12

Det är mycket Star Wars just nu. Inte konstigt med tanke på att den nya filmen är den första med Disney bakom ratten samt att de senaste tre filmerna inte fick så bra kritik har många varit förväntansfulla. Ska Episode VII kunna få fans av den gamla skolan att fastna för en ny serie Star Wars-filmer?

I den här videon sjunger Jimmy Fallon, amerikansk programledare, ett Star Wars-medley acapella tillsammans med The Roots och skådespelare från filmen. Det låter bra och det är kul att titta på!

Källa: youtube.com