Recension
a_very_murray_christmas

A Very Murray Christmas (2015)

av Joakim 14 december 2015 15:12
Milt

Bill Murray spelar sig själv som värd för ett direktsänt julprogram som ska sändas under julafton. En snöstorm hotar hela produktionen och han befarar att ingen ska lyckas ta sig fram i tid. Upplägget är intressant och skulle kunna bli roligt, faller dock pladask i genomförande.

A Very Murray Christmas är en timmeslång Netflixfinansierad film/show. Plotten lät mycket intressant och jag hade hoppats på ett alternativ till en julkalender – en julkalender för vuxna. Det utlovas framträdanden från kända namn, förutom Bill Murray, som Amy Poehler och George Clooney. Istället får vi se massa folk sjunga pop- och jullåtar i mediokra sångprestationer. De utlovade kändisarna dyker upp, visst är det så, men det är inte som man kanske förväntar sig. Om man bortser från detta, så hade det kunnat bli bra ändå om det ändå fanns någon typ av berättelse. Men det finns det inte.

De sitter i en bar, dricker och sjunger julsånger. Det skulle lika gärna vara upplagt som ett vanligt TV-program. Istället väljer de att ha en låtsasverklighet som inte tillför någonting.

Förvänta er ingenting. Det är ingenting annat än en julshow med kändisar som sjunger. Den bästa sånginsatsen bjöd faktiskt Miley Cyrus på – de har tonat ned hennes vilda image och hon sitter snällt på ett piano och sjunger ”Silent Night”. Jag medger att jag trodde att det handlade om en TV-serie och kanske har mina förväntningar spelat in på mitt omdöme men detta kan jag varken kalla film eller serie.

Är det värt att se då? En viss julstämning lyckas filmen förmedla men mer än så är det inte. Med rätt förväntningar kanske man dessutom kan tycka att det är bra. Produktionen är i sig inte dålig och man får helt enkelt ta det för vad det är. Jag hade definitivt klarat mig utan.

  • http://www.fikapausen.se/ Ludvig

    Tråkigt! Jag trodde att det skulle kunna bli en ny julklassiker, men nej, då behöver jag inte se den då 😛