Recension
the_ridiculous_6

The Ridiculous 6 (2015)

av Joakim 1 januari 2016 17:01
Svagt

Adam Sandler är inte vidare känd för att göra bra film även om han har haft några ljusglimtar i sin karriär. Rollistan för denna film och handlingen utlovar mycket men levererar grovsopor med budget.

I The Ridiculous 6 får vi träffa en vit man uppvuxen hos indianer (Adam Sandler) som efter ett besök av sin biologiske far i knipa beslutar sig för att hjälpa honom. På sin resa genom vilda västern träffar han halvbror efter halvbror och övertalar dem att hjälpa till.

Handlingen känns inte helt fel för en söndagskomedi men filmen omsätts på ett så intelligensbefriande sätt att man seriöst undrar hur det är fatt. Många skådespelare känns igen från komedier med relativt hög kvalitét och så här i efterhand undrar man om de själv verkligen trodde på den här filmen  eller om deras konton var så tomma att de var tvungna att ta första bästa jobb de kunde få. Handlingen är bra men manuset är så himla dåligt att det är svårt att koncentrera sig. Som andra recensenter har skrivit är filmen full av rasistiska och sexistiska kommentarer och inga skämt som är riktigt roliga. Dessutom är de flesta av karaktärerna så dumma att det helt enkelt inte är roligt längre.

Jag är verkligen inte den som är kräsen vad det gäller film. Genre efter genre slukar jag med hull och hår och jag har aldrig lyckats somna. Den här filmen lyckades dock med konststycket att göra mig så ointresserad att jag kom på mig själv att stirra i mobilen hela tiden istället för att kolla ordentligt. Dialogen var helt enkelt för dum. Det finns intressanta vändningar i handlingen och en plot som gör mig nyfiken. Därför blir filmen inte helt utan ett omdöme. Filmen går för närvarande bara att se på Netflix och den är knappast den filmen som kommer att göra att man bestämmer sig för att starta ett abonnemang där.