Recension
iron_maiden_the_book_of_souls

Iron Maiden – The Book Of Souls

av Joakim 9 december 2015 09:12
Starkt

Det är inte mer än aktningsvärt när ett band lyckas hålla ihop så länge som 40 år. Visst, medlemmar har kommit och gått men den nuvarande konstellationen har suttit med ett tag. Det är bara att applådera. Man kan fråga sig hur de bär sig åt? Vissa klarar inte ens att hålla ett äktenskap vid liv så länge. Dessa gubbar har dock lyckats att skapa ljuv musik nästan dubbelt så länge som jag levt och de vet vad de gör.

Fortsätt läsa

Recension
eclipse_armageddonize

Eclipse – Armageddonize

av Joakim 8 december 2015 16:12
Spetsat

De som letar ny musik på FM-bandet har säkerligen missat att Sverige har en stor musikskatt inom andra genrar än dansband och Idol-pop. Framförallt är Sverige stort inom allt som har med distade gitarrer att göra. Och med det sagt kan jag med självförtroende säga att Stockholmsgrabbarna i Eclipse med Armageddonize kanske har mejslat fram årets bästa album alla kategorier. Fortsätt läsa

Recension
darin_fjärilar_i_magen

Darin – Fjärilar i magen

av Joakim 8 december 2015 09:12
Starkt

Jag har aldrig varit förtjust i Darin, hans sätt att sjunga eller hans typ av musik – engelskspråkig masspop och nasal sång. Men någonting har hänt. På hans senaste platta får vi träffa en mogen ung man som vågar sjunga på svenska. Den nasala sången är som bortblåst och låtarna har en individuell karaktär. Ett bra drag för nu känns han som en individ, en musiker, med ett eget sound och inte en produkt.

Fortsätt läsa