Artikel
rey_bddd0f27
Film Underhållning

Hasbro lägger till Rey till sitt Star Wars Monopol efter kritik

av Ludvig 6 januari 2016 11:01

Efter att ha exkluderat Star Wars huvudperson Rey från Star Wars Monopol har Hasbro fått mycket kritik från fansen. Leksaksjätten menar att de uteslöt karaktären för att undvika att avslöja filmens berättelse. Hasbro är glada att många visar sin passion för Rey och svarar på kritiken med att inkludera henne i Star Wars Monopolet senare i år.

Artikel
the force awakens leksaker
Film Underhållning

Star Wars huvudkaraktär saknas som leksak

av Ludvig 5 januari 2016 10:01

Återigen anklagas Disney för könsdiskriminering gällande deras leksaker. Tidigare har de kvinnliga huvudrollerna uteslutits bland leksaksuppsättningarna. Både Black Widow från The Avengers och Gamora från Guardians of the Galaxy har drabbats. Deras största film, Star Wars The Force Awakens, med den kvinnliga huvudkaraktären Rey, spelad av Daisy Ridley, är mystiskt frånvarande i många av leksaksuppsättningarna från filmen.

Disney svarar på kritiken med att leksakerna föreställande kvinnorna från filmen säljs ut snabbare och kommer därför att tillgodose efterfrågan med många nya leksaker i januari.

Källa: thedailybeast.com

Artikel
google_search_starwars
Film Internet Underhållning

Google hyllar Star Wars i nytt påskägg

av Joakim 19 december 2015 13:12

Världen är Star Wars-galen för tillfället och då många som jobbar inom IT är fans, geeks och nördar är internet fullt av diverse Star Wars-ploj. Senast i raden är Google som gör om hela sökmotorn till flygande förtexter om man söker på rätt ord, nämligen: A long time ago in a galaxy far far away.

Källa: google.se

Artikel
Film Underhållning Video

Jimmy Fallon sjunger Star Wars-temat acapella

av Joakim 16 december 2015 16:12

Det är mycket Star Wars just nu. Inte konstigt med tanke på att den nya filmen är den första med Disney bakom ratten samt att de senaste tre filmerna inte fick så bra kritik har många varit förväntansfulla. Ska Episode VII kunna få fans av den gamla skolan att fastna för en ny serie Star Wars-filmer?

I den här videon sjunger Jimmy Fallon, amerikansk programledare, ett Star Wars-medley acapella tillsammans med The Roots och skådespelare från filmen. Det låter bra och det är kul att titta på!

Källa: youtube.com

Artikel
453844213BD00004_2013_Dubai
Film Underhållning

Rumpelstiltskin blir film

Star Wars-aktuella Andy Serkis, mest känd som Gollum och har även skådespelat som apor i olika storlekar, kommer att regissera, producera och medverka i en film om den klassiska bröderna Grimm-berättelsen Rumpelstilzchen. Han började sin regi-karriär som andra-regissör med Hobbit-filmerna och ska närmast regissera Jungle Book: Origins (en till Djungelboken-film?) och en filmatisering av George Orwells fabel Djurfarmen.

Filmen om Rumplestiltskin kommer likna stilen i filmen Snow-White and the Huntsman från 2012 och handla om den lilla dvärg som hjälper en flicka som stängts in i ett torn av en kung för att spinna halm till guld. Dvärgen lovar att hjälpa henne mot betalning i form av smycken och senare hennes förstfödda barn. Han går med på att låta henne behålla barnet om hon gissar hans rätta namn.

På svenska har namnet Rumpelstilzchen översatts till bland annat Bulleribarus, Tom-tit-tot, Titteliture och Päronskaft. Vi får se om SF väljer att översätta titeln.

Källa: tracking-board.com

Artikel
Film Underhållning Video

Om Woody Allen regisserade Star Wars

av Ludvig 14 december 2015 17:12

I veckan kommer, kanske, världens största film ha premiär. Till dess ära har New York Magazines Vulture Remix klippt ihop en video från Star Wars-triologin och redigerat den att se ut som om Woody Allen skulle ha regisserat en film om den neurotiska roboten C-3PO. Det vore inte helt fel, att få se ökenplaneten Tatooine ur ett annat perspektiv och vem vill inte ha en film med en sagans bästa karaktär.

Källa: youtube.com