Artikel
Gaming Internet Intressant

Lantmäteriet släpper Sverige i Minecraft

av Joakim 18 december 2015 16:12

Har du någonsin varit sugen på att springa runt i din hemkommun virtuellt istället för att dra ut för lite frisk luft? Det kan du nu! Lantmäteriet har nu släppt Sveriges alla kommuner som Minecraftkartor. Varje block motsvarar 8 meter i dagsläget. Dessutom har själva spelet vissa begränsningar, vilket gör att vi får en mycket plattare värld.

Vill du ladda ned hela Sverige är det 11 GB komprimerat data du måste tanka. Uppackad handlar det om 114 GB. Vilken tur då att de flesta inte kör på ISDN längre.

Källa: lantmateriet.se

Artikel
magine_apple_tv
Appar Teknik TV

Magine till nya Apple TV

av Joakim 9 december 2015 14:12

Det går framåt för svenska TV-streamingtjänsten Magine. Nu har de lanserat sin tjänst till nya Apple TV. I och med det nya tvOS, så finns en större möjlighet för tredjepartsappar att smyga sig in på Apples plattform. Tidigare har det inte varit möjligt i samma utstreckning. Detta gör det att streamingmarknaden blomstrar och Magine hjälper till att ge traditionell linjär-TV en plats i framtiden.

För er som aldrig hört talas om Magine så är det en tjänst som streamar runt 60 TV-kanaler till en mängd olika enheter. Man kan skapa sina egna kanalpaket och på så vis endast betala för det man behöver. De finns på en mängd olika TV-apparater, webben, Android, iOS, Windows och har även stöd för Chromecast och nu även den nya Apple TV.

Sverigechefen Alexander Jamal säger: ”Framtiden för TV ligger i att göra den tillgänglig så att konsumenter enkelt har sina favoritkanaler tillgängliga i alla enheter, var som helst och när som helst. Med den nya Magine-appen i Apple TV’s App Store erbjuder vi Apple TV användare ett enklare alternativ att se på vanlig TV på större skärmar […] Nu behöver man inte längre ett traditionellt tv-abonnemang. Med ett Magine-konto finns ett stort utbud av tv tillgänglig i alla dina enheter – utan krångliga digital-TV-boxar och antennsladdar.”

Källa: magine.com