Artikel
oppetarkiv_magnusobrasse
Appar Internet TV Underhållning

Öppet Arkiv från SVT omstruktureras

av Joakim 8 januari 2016 08:01

Den 7 Januari ska Öppet Arkiv, SVT:s streamingtjänst för äldre material, omstruktureras. De inför ett rörligt utbud, vilket betyder att man nu endast kan se vissa program tidsbegränsat – precis som på SVTPlay. Detta ska tydligen öppna för att dels lägga till material man annars inte hade fått publicera och dels anpassa utbudet mer efter aktuella händelser och tid på året.

Känns som detta är både på gott och ont alltså och vi på Fikapausen hade nog i så fall hellre sett att allt bakas in i SVTPlay istället.

Källa: blogg.svt.se

Artikel
TV Underhållning Video

Arne Weise julvärd igen

av Joakim 18 december 2015 12:12

För oss som växte upp innan millennieskiftet är Arne Weise lika mycket jul som jultomten. I 30 år syntes han i SVT på julafton för att presentera TV-programmen. 2002 valde han att gå i pension och sedan dess har han saknats av många.

Nu gör han comeback som julvärd i News55:s Webb-TV-sändningar. Under dagen kommer det laddas upp videoklipp med jämna mellanrum och en överraskning utlovas för klockan tre.

I videon kan ni se hur det såg ut när det begav sig, närmare bestämt för 20 år sedan, när Arne var julvärd i SVT.

Källa: metro.se

Artikel
Film TV Underhållning

Nomineringarna till Golden Globes 2016 ute

av Joakim 11 december 2015 08:12

I skuggan till Oscarsgalan har vi Golden Globes – inte en helt liten gala det heller. Nu är nomineringarna ute och på listan bland de nominerade finner vi den underbara svenska Alicia Vikander på två ställen. Hon har en nominering för bästa kvinnliga biroll i en film (Ex Machina) och bästa kvinnliga huvudroll i en dramafilm (The Danish Girl). Galan sänds den 10 januari 2016 i NBC. 2015 hade SVT rättigheterna och förhoppningsvis får vi i norr än en gång en chans att se prisutdelningen.

Fortsätt läs för nomineringarna.

Fortsätt läsa

Artikel
downton_abbey_season_6
TV Underhållning

Downton Abbey sista avsnitt på SVT annandag jul

av Ludvig 10 december 2015 11:12

Den brittiska serien om familjen och tjänstefolket som bor på det engelska godset Downton Abbey är slut. Ack så bedrövligt. Den absolut sista julspecialen sänds på SVT annandag jul den 26 december. För de som inte kan vänta har skaparna av serien gjort ett alternativt avsnitt för välgörenhet, från förra året, där Lord Grantham blir bankrutt och ingen mindre än George Clooney figurerar.

Källa: itv.com